27-12-2019

Financiële situatie na scheiden

Na de echtscheiding gaat het leven door, hoe moeilijk dit soms ook is. Zo kom je ook in een geheel nieuwe financiële situatie terecht. Onder anderen zullen de vaste lasten voortaan van één inkomen betaald moeten worden. Daarom is het cruciaal om in een vroeg stadium te weten wat die nieuwe financiële situatie brengt. In fase 4 van “het scheidingsproces in twaalf stappen” besteden aandacht aan de financiële situatie na de scheiding.

Overzicht creëren in je financiën na scheiden

Tijdens deze fase zorgen we voor een overzicht in jouw nieuwe financiële situatie, deze verschilt vaak van de situatie die je gewend bent. Door heel bewust je inkomsten en uitgaven op een rij te zetten krijg je snel inzicht in jouw nieuwe financiële situatie en zie je waar mogelijke knelpunten zitten. Inzicht is stap één die leidt naar een gezonde financiële situatie.  Zo wen je aan het idee dat wellicht sommige dingen niet meer kunnen

Inkomen verhogen of uitgaven verlagen

Het komt steeds vaker voor dat we parttime werken dit zorgt er vaak voor dat we (deels) financieel afhankelijk zijn van onze partner. De nieuwe begroting laat zien of je rond kunt komen. Wellicht kun je de keuze kunnen maken om je inkomen te verhogen, door bijvoorbeeld meer te gaan werken. Het kan ook zijn dat je in aanmerking komt voor extra bijstand of andere toeslagen. Vaak is er ook veel mogelijk door kosten te verlagen. Misschien kan de auto (tijdelijk) weg of is een tweedehands interieur een optie.

Na de scheiding zelfstandig verder

Op deze manier werken we aan situatie waarin jij vooruit kunt kijken. Ik kan me goed voorstellen dat jouw nieuwe financiële situatie niet van belang in voor je ex-partner. Daarom bied ik je de mogelijkheid om na de afronding van jullie echtscheiding één-op-één verder te werken aan een persoonlijk budgetplan dat ervoor zorgt dat jij inzicht hebt en de toekomst kunt gaan plannen.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking. Neem contact op via mail of bel 06 20 60 89 99

Heb je vragen na het lezen?

Ik bel je graag terug