Samen werken aan een oplossing

Echtscheiden

Gezamenlijk scheidingstraject

Samen tot de oplossing komen die voor beide partijen goed voelt is altijd de meest prettige manier. We zullen dan ook in de eerste fase altijd kijken of deze vorm in jullie scheidingstraject toe te passen is. Als dat lukt, bereik je samen uiteindelijk een fase waarin je elkaar gewoon in de ogen kunt kijken, of er nu kinderen in het spel zijn of niet. Dit maakt de fase na de scheiding vaak een stuk aangenamer.

Werken aan jullie toekomst

Samen stellen we wensen en doelen, we onderzoeken of deze realistisch zijn en tijdens het traject dat we samen doorlopen gaan we aan het werk om deze te behalen. Hierbij kijken we naar het nu en naar de situatie in de toekomst, zowel op het gebied van jullie onderlinge relatie als de situatie met eventuele kinderen en de financiële/fiscale gevolgen.

Zullen we een kennismaking inplannen? 


Eenzijdige begeleiding bij scheiden

Soms lukt het niet om samen vooruit te komen en is het beter om individueel de stappen in het scheidingstraject te doorlopen. Eigenlijk doorloop ik samen met jou dezelfde stappen die je in een gezamenlijk scheidingstraject met zijn drieën zou doorlopen. We zetten jouw wensen en doelen op een rij en voeren de gesprekken hierover samen met je partner en diens adviseur. Zo proberen we in een zo goed mogelijke samenwerking een punt te bereiken waarop jullie beide weer met plezier naar de toekomst kunnen kijken.

Scheidingstraject op maat, hoe pakken we dat aan?

Het is erg belangrijk om samen te kijken waar jullie behoefte ligt, in mijn ogen is geen enkel scheidingstraject namelijk gelijk. Je wil toch weten welke stappen je samen gaat nemen en op welke fronten mijn begeleiding door jullie gewenst is.

Tijdens een vrijblijvende kennismaking nemen we samen de hele situatie door, we bespreken of de wensen voor jullie beide gelijk zijn en brengen in kaart hoe de balans tussen jullie en eventueel jullie kinderen op dat moment is. Tijdens dit gesprek brengen we de situatie in kaart en zal ik een beeld schetsen van mogelijke vervolgstappen zoals begeleiding of doorverwijzing. Na ons gesprek heb ik voldoende inzicht om het vervolgtraject te kunnen overzien en kan ik  de vergoeding en de verdeling daarvan duidelijk vastleggen in een dienstverleningsovereenkomst. De keuze voor het vervolg is dan geheel aan jullie, ook na deze gezamenlijke kennismaking kun je ervoor kiezen om slechts eenzijdig verder begeleid te worden.

 

Kennismaken?

 

Na de scheiding zelfstandig verder

Na het scheidingstraject bevind je jezelf zowel emotioneel als financieel in een nieuwe situatie.  Ik geef je de mogelijkheid om na het scheidingstraject verdere begeleiding te krijgen. Ik vertel je hierover graag meer tijdens een persoonlijke kennnismaking.